Jdi na obsah Jdi na menu
 


DOMÁCÍ ÚKOL ČÍSLO 11. – obecné zásady posuzování drůbeže

27. 4. 2009

 

 

1. Popište, co je to předvýstavní příprava, a jaké jsou povolené předvýstavní úpravy drůbeže.

 

 

2. Osvětlete termín standard plemene.

 

 

3. Určete jakým systémem je posuzována drůbež v České republice a pokuste se tento systém popsat. Znáte i jiné systémy?

 

 

4. Vysvětlete termín posuzování predikátem.

 

 

5. Vysvětlete do kdy a kterou drůbež považujeme za mladou ve vztahu k jejímu vývinu a proč.

 

 

6. Vysvětlete, do kdy považujeme drůbež za mladou ve vztahu k hmotnosti.

 

 

7. Uveďte, ve kterých pozicích oceňovacího lístku drůbeže se může projevit hmotnost.

 

 

8. Vysvětlete pojmy plemenný typ, plemenný výraz, tělesný rámec, konstituce (její části, projevy a stupně) a kondice.

 

 

9. Jaké znáte typy temperamentu a čím jsou charakteristické?

 

 

10. Napište, na které zvíře může být udělena čestná cena. Může být vítězem plemene zvíře s výslednou třídou DB.