Jdi na obsah Jdi na menu
 


Určeno adeptům na posuzovatele drůbeže

24. 4. 2009

Milí příteli, adepte na posuzovatele drůbeže,

dlouho jsem přemýšlel, jakým způsobem realizovat vaši přípravu na funkci posuzovatele drůbeže, aby vám všem vyhovovala. Protože prakticky všichni z vás mají přístup k internetu, rozhodl jsem se pro vás vytvořit internetové stránky, které by měli posloužit k vaší výuce. Tyto stránky najdete na adrese: www.adepti.estranky.cz .

Celý postup výuky je na nich popsán. Bude podobná jako dříve. Budete zpracovávat domácí úkoly, jejichž zadání zde kromě jiného najdete, které mi zpracované budete posílat e-mailem nebo poštou. Každý úkol každému z vás individuálně vyhodnotím (to vám myslím chybělo) a vyhodnocení zašlu mailem. Navíc jsem se rozhodl na ně umisťovat různé kontrolní testy. Způsob jejich řešení bude vždy u testu popsán. Některé mi budete k vyhodnocení zasílat a u jiných se hned v průběhu testu dozvíte, jak na tom jste. Dále na stránky hodlám umístit i obrázky, ať už perokresby nebo fotografie zvířat, která si budete moci posoudit. Opět vám budu vše vyhodnocovat. Většina testů a posuzování obrázků bude nepovinné. U povinných to samozřejmě napíši. Domnívám se, že by vás tento způsob výuky mohl zaujmout. Také vám nechci nařizovat žádné termíny zpracování, ale v průběhu „adeptování“ způsobem výuky „A“ (to jste zatím všichni) by jste měli vypracovat všechny úkoly. Všichni jste dospělí lidé, tak pracujte, jak umíte.

Ty z vás, kteří v průběhu kurzu typu „A“ neodevzdají všechny vypracované „domácí úkoly“, budu považovat za adepty se způsobem výuky „B“, tzn. že budou ke zkoušce pozváni až po absolvování všech povinných školení a po uplynutí minimálně tří let.

Na stránky jsem také umístil seznam literatury doporučené ke studiu a všechny informace týkající se „adeptování“.

A jakým způsobem navážeme na předešlou výuku? Noví adepti mi odpoví na otázky na stránce „Přijímací pohovor“, abych si o nich udělal obrázek, a pak projdou postupně celou výukou tzn., že začnou zpracovávat jeden úkol po druhém.

Staří adepti navážou na probranou látku. Myslím, že jsme ukončili část věnovanou kurovi domácímu. Také bych velmi ocenil, kdyby i staří adepti zpracovali domácí úkoly z všeobecných znalostí z drůbežnictví, věnované anatomii, fyziologii, genetice a veterinárnímu minimu, bez kterých se neobejdete, a dokonce mám pocit, že v nich nejste příliš „kovaní“.

Uvědomte si, že jste si zaplatili rychlejší kurz, který je však o to náročnější. Náročnost výuky odpovídá i náročnosti závěrečné zkoušky, která opravdu není žádná legrace. Proto i příprava nemůže být procházkou růžovým sadem.

Pokud si nebudete vědět s něčím rady, klidně se na mě obraťte písemně nebo telefonicky.

 

                                                           Miloslav Procházka